Ruggig röjning – men superb soaré!

En efter en kom de tappra nerför vägen mot Strana, med grensaxar, krattor och röjsågar. Till slut var det trettiotal som hade trotsat den kyliga, bitande östanvinden och himlen som låg som en grå, blöt, kall disktrasa över hela Halsbäck.
Men röjningen gick undan med så många frivilliga krafter, och kanske för att så snart som möjligt få komma tillbaka till stugvärmen. Och fint blev det. Vägkanter, parkeringsplatsen, viken för båtupptag – allt friserat och putsat i väntan på vårens blommor och grönska.
Och det lilla som är kvar av bäckvattnet, går nu att se, efter att sly och buskar kommit bort. Så nu är det bara att hoppas på mer vatten, så att man kan få syn på den lekande vinterlaxen igen.
De flesta av oss anser ju att badsäsongen är över, så badbryggorna är nu på land. Men det finns ju några som inte vill inse att bad hör sommaren till, så en vinterbadstege (uppfällbar) kommer att monteras på badbryggan. Som en extra säkerhet finns också en sprillans ny frälsarkrans – den förra försvann ju i en elak vinterstorm.
Så kom kvällen, och en efterlängtad Svarta Katten-soaré!
Ulf och Helens lad-garage var fylld till sista ståplats. Unga som gamla var förväntansfulla inför kvällens musikaliska quiz med Lasse Peterson.
Och han levererade! En musikalisk seglats längs Bohusläns kust, från Strömstad till Öckerö. Med strandhugg i from av visor och skrönor och frågetävling. Och ett litet stopp i Halsbäck med visor om Göran och Anita, och Håkan. Allt på tjör-mål, som tur kanske var, så att inte alla uppfattade de bitska, påhittade elakheterna. Men de omsjungna tyckte det var roligt att få vara huvudpersoner i några av Lasses alla skrönor från Bohuslän.
Frågetävlingen togs på stort allvar, med ett barnquiz, varvat med vuxenquizet. Samtliga barn lyckades pricka in alla rätt – självklart utan hjälp från medföljande föräldrar?
Så nu får Göran ett dilemma med alla dessa förstapris.
Vem som vann vuxenquizet, är en ännu inte avslöjad hemlighet. Själv kan jag avslöja att jag hade 15 rätt av 13 möjliga…
Ett stort tack till Lasse, som trollband publiken, ung som gammal, till sena kvällen! Och han kommer att vara efterlängtad – om han nu skulle vilja göra en come-back: det kan jag lova!

Foto: Peter Lundvall
Text: Vincent Dahlbäck
Ännu ett Halsbäcksår till ända

Som markerades av årsmötet i HAIF sista juli 2016. Drygt ett fyrtiotal medlemmar deltog, men medlemsantalet ökar hela tiden; just nu 167.
Och fler uppskattar föreningens verksamhet; att badbryggan har renoverats efter de senaste stormarna, som har gjort det möjligt att njuta av sommarens varmaste dagar, fick besökare att bidra med 3.500 kr för fortsatt underhåll. Likaså båtrampen, där fler ville lägga i sina båtar, mot ett bidrag för underhållet. Tack alla medlemmar, som gör det möjligt med frivilliga insatser!
Det stora för i år, är att vår ordförande sedan 7 år tillbaka Mattias Sidén, tackade för sig – utan att få en ordentlig avtackning – som måste kompenseras vid nästa Svarta Katten!
Och då kan den nye ordföranden Jonas Englund välkomnas till det ansvarsfyllda; men roliga jobbet som ordförande i HAIF.
För roligt har vi; men vi saknade sommarfesten i år. Det fanns ingen som kunde/ville arrangera den årliga festen vid Strana som brukat infalla en vecka efter midsommar. Uppskattat av alla, och älskat av barnen.
Så; en efterlysning: finns det någon/några som vill ta på sig att arrangera nästa års sommarfest, med korvgrillning, lotterier, quiz och fiskdamm?
Ni kommer att älskas av hela Halsbäck – och framförallt barnen!
Halsbäck/HAIF är vad vi gör det till. Och vi vill trivas!
Text: Vincent Dahlbäck
Foto:Peter Lundvall
Halsbäck memorial

Årets upplaga av Halsbäck memorial är nu avgjord.
På tisdagen den 26 juli spelades Halsbäck memorial för femte gången. Tolv spelare kom till start.Strålande sol och lite vind gjorde att förutsättningarna var perfekta.Spelformen var poängbogey. För första gången fick Patric se sig besegrad.

Resultat:
1 45p Bosse Ericsson inbjuden från Klädesholmen och därmed arrangör nästa år.
2 44p Pär Källeskog  Svåger till Björn J.
3 41p Ingemar Johansson Svåger till Björn J.
4 40p Brittis Alexandersson
5 39p Eva Thorén
6 38p Patric Bengtsson, Christer Jsson
7 36p Bo Alexandersson, Björn Jonsson
8 35p Lukas Alexandersson,Anders Gerdin
9 31p Pelle Thorén
Längsta drive hål 7  Bo Alexandersson

Golf 2016

Badstegarna på plats!

Nu är badstegarna på plats lagom till sommarvärmen anlänt. Premiärdoppet lät inte vänta på sig, Lisa och Edvard Svensson kastade sig i det lite drygt 10-gradiga vattnet, det var modigt!

Tack till Göran, Peter, Vincent, Jonas och Mattias som ordnade med stegarna!

Foto: Peter Lundvall

 

Blåsippor i Aleviken

Nu har vårens första blåsippor visat sig i Aleviken, dom är inte så många ännu men det blir fler för varje dag.

En skön promenad i det vackra landskapet rekommenderas!

Foto: Anette Pernevi Sidén