Årets sommarfest var annorlunda i dubbel bemärkelse; en grillfest och ett högtidligt invigande av våra två splitter nya bryggor!

Festsugna från Halsbäcks alla generationer- månadsgamla till de som var lika gamla som den nya båtbryggan är lång – 90 meter, samlades på den också nyrenoverade badbryggan. Mattias och Pelle stod med lyfta saxar och vi andra med fyllda champagneglas. Så klipptes bandet, det skålades och hurrades för alla insatser som möjliggjort dessa två nya bryggor.

Vid den nya båtbryggan glödde tre grillar, och minst 120 glada festdeltagare kunde förse sig med Ingelas underbara marinerade kotlettrader, ljuvliga potatissallad och nybakade bröd.  Alla barn (eller de som kände sig som barn), kunde också få en grillad korv, och godis från Fiskdammen, där Björn såg till att alla fick napp. Och dessutom – en hel skottkärra full med godis, lotterivinst som Strömfors generöst gav till alla barn.

Den speciella stämningen, av en sommarfest vid bryggan, med friska brisar från havet, förstärktes i år av Klövedals Spelmansgille, som inledde med Taubes ”Inbjudan till Bohuslän”, och sedan fortsatte Lars, Lars-Erik och Hans att förstärka den bohusländska känslan med låtar som kretsade runt våra trakter; Tjörn, Kyrkesund och makrillfiske. En liten schottis (eller var det en Snoa?) fick också plats.

Hade det varit lite varmare, så hade säkert festen pågått hela natten. Men nu påminde kylan från havet, att det var dags att bryta upp. Och se fram emot nästa sommarfest, och denna sommar njuta av bad från den nya badbryggan och tryggt förtöja alla båtar vid den stadiga nya båtbryggan – bryggor som nog skall klara en del luriga stormar.

Foto: Peter Lundvall Text: Vincent Dahlbäck