Florida? Rom? Kapstaden? Nix. Latitud: N 58, 3,10 Longitud: E 11, 32, 2 .Det vill säga Halsbäck, påskdagen 2014. Då slog den till. Efter en mild men sällsynt solfattig vinter kom våren.. eller var det sommaren…som i ett språng.
Och nog är det ganska fantastiskt vad lite ljus och värme kan göra med människors ansiktsuttryck. Plötsligt kändes det som om hela Halsbäck log och nickade vänligt mot vårsolen.
Dagen innan hade Göran ombesörjt att en härlig påskbrasa tändes på ängen innanför båtuppläggning. På själva röjardagaen slöt flera upp och ett gäng gav sig i kast med tukta Aleviken, medan ett annat såg till att badbryggorna kom på plats. Ytterligare några ordnade så att föreningens nyinförskaffade partytält kom på plats för kvällens Svarta Katt-sammankomst.. Efter en del knåpande (och lite svärande) kom det upp och frampå kvällen droppade folket in i olika omgångar. Sammanlagt blev vi närmare 50 nya och gamla medlemmar som samlades för at njuta solnedgången och bara träffas efter vinteridet.
Text: Ingrid Dahlbäck
Foto: Peter Lundvall