Svarta katten i nybygget

Vilken sommar vi har! Det är som om en skuld betalas tillbaka från förra årets ruskväder. Solsken, solsken, lite regn och så solsken igen.

Och just som sommaren 2013 kulminerade höll Halsbäcks intresseförening årsmöte med påföljande Svarta katt-kväll. Den här gången var det nyinflyttade paret Sofia och Jonas som generöst upplät en del av sitt stora nybyggda hus åt pubaftonen.

Det kom rejält med folk. Mellan 50 och 60 Halsbäcksbor med vänner slöt upp den ljusa sommarkvällen lockade av lättsam samvaro men kanske också av en dos nyfikenhet på det nybyggda huset.

Att årsmötet och Svarta Katten hölls det nästan på dagen tio år efter att Halsbäcks Intresseförening bildades gjorde inte kvällen sämre. Även om vi inte har firat något reglerätt jubileum så finns det mycket att glädjas över; och nog pratades det mellan ölen och chipsmumsandet  om färjebryggan, de nyinstallerade fåren i Aleviken, omvårdnaden av badbryggan, röjningarna för att hålla landskapet öppet och allt annat vi gjort för att ”bevara Halsbäcks särart, utveckla Halsbäck för såväl årsboende som fritidsboende samt verka för hållbar utveckling, dvs värna om miljö, sysselsättning, kultur och natur”, som de stadgar som antogs för tio år sedan lyder.

Hur många Svarta katt-kvällar det varit sedan dessa törs man knappt tänka på. Men trevligt har vi när vi ses – och så blev det självklart också på Svarta Katten hos Sofia och Jonas den underbara sommaren 2013.

Text: Ingrid Dahlbäck

Foto: Mattias Sidén