Solen sken när ett drygt sextiotal Halsbäcks-vänner samlades i och utanför Harriet och Jonas lada för allsång och musikquiz. Lasse (Peterson) på sång och gitarr och Lasse (Rafstedt) på dragspel fick igång publiken med många välkända melodier. Vi kunde också glädja oss åt flera specialkomponerade sånger; där både Halsbäck och Kyrkesund fick sin tribut.

Allsången blandades med delvis kluriga quizfrågor. Med god hjälp av Lasses sång och gitarrspel lyckades ända flera svara rätt. Kvällens glada förstaprisvinnare blev Peter Lundvall. Totalt lyckades åtta personer lista ut de rätta lösningarna på frågor som handlade om allt från långtradarchauffören från Memphis till vårt kära Bohusläns landskapsblomma (vildkaprifol) och landskapsfisk (makrill). Flera av pristagarna fick föreningens fina t-shirt som pris.

Under kvällen drog ett kraftigt åskväder in med dunder och brak och regnet öste ner. Det påverkade dock inte den goda stämningen. Det blev lite trängre när alla skulle få plats inne i ladan, men det goda humöret och trivseln minskade inte för det.

Kvällen avslutades med att Lasse och Lasse gick över till dansmusik, så bord och stolar röjdes snabbt undan, och dansen kunde börja till den härliga musiken.

Vi hoppas och ser fram emot fler Svarta Katten med musikunderhållning av Lasse och Lasse.

Text: Bill Romanus
Foto: Peter Lundvall