Det var här det började – för många år sedan. Halsbäcks första Svarta Katten hölls i Johans smedja, innan intresseföreningen tog över. Sedan dess har Svarta Katten ambulerat mellan bland annat lador och garage som medlemmarna öppnar för trivsamt umgänge med grannar och andra.

Ett 50-tal av Intresseföreningens medlemmar och gäster trotsade snålblåsten och den kalla marsnatten, för att återigen samlas i Johans smedja. Årets första Svarta Katten lockade både gamla och unga. Det var trångt och gemytligt när halsbäckarna förenades för ett glas eller bara lite tjöt. Ett givet samtalsämne för kvällen var röjningen i Aleviken där Patric, med medhjälpare, åstadkommit stordåd. Snart påbörjas stängslingen – allt för att betande får ska hjälpa oss att hålla landskapet öppet.

Text: Bill Romanus
Foto: Peter Lundvall