Vilken kväll det blev! Över 70 Halsbäcksbor med vänner njöt och skrattade ikapp när Svarta katten slog upp portarna i Barbro och Bills lada i Arefjäll sommarens sista lördagskväll.

Ändå var förväntningarna högt ställda efter teatersportgruppen Rattles dundersuccé förra året. Skulle verkligen Rattlarna ännu en gång få Halsbäckspubliken att jubla? Och svaret blev ett rungande ja! Med råge. ”Gud vad bra dom är”, det bästa jag sett”, ”ännu bättre än förra året” löd några publikomdömen efter att gruppens medlemmar Anton, Kristina, Håkan, Daniel Sofia, Emma, Kristofer, Martin och Petra under nästan en och en halvtimma fått Svarta kattgästerna att tjuta av skratt. Då hade även publiken deltagit genom att gruppvis föreslå och heja på improvisationssketcher med teman som pilsnerfilm, karatematch och kalkonrulle. För att bara nämna några hisnande utmaningar Rattlarna lät sig utsättas för.

Ohotad vinnare bland publikgrupperna blev järngänget bakom Lag Astrid, det vill säga Elsa (10), Ilone (13), Klara (14), Sofie (14), Tilda (13), Alva (9) och Moa (12). Tjejerna lyckades trots motstånd från grupper som Supercalifragilisticexpialidocious (puh), Ullebulle och Herrarna i baren vinna äresegern.

Det var bara leenden när det var dags att promenera hem från ladan i Arefjäll den mörka sensommarnatten. Visserligen antydde vindarna att hösten på allvar är på ingång – och det är ju alltid lite vemodigt. Men Rattlarna återvänder förhoppningsvis till Halsbäck nästa sommar och däremellan väntar flera Svarta katt-kvällar och Haif-evenemang.

Så nog har vi mycket roligt att se fram emot de kommande månaderna. Tack Barbro och Bill för upplåtande av lokal och ett rungande hurra för Rattles som bjöd på försklassig underhållning!

Text: Ingrid Dahlbäck

Foto: Torbjörn Erneholm