Söndagen den 27 november var det då dags igen för en rejäl storm, stundtals med orkanbyar. Medelvinden ute vid Måseskär var under söndag eftermiddag ca 27 m/s med byar på upp emot 34 m/s. Vindriktningen var från VSV till NV. Klockan 20.00 på kvällen kom den hårdaste orkanbyn, på vårt hus visade vindmätaren 30,4 m/s och den kom nästan rakt ifrån N, och därefter mojnade vinden rejält. Skadorna verkar ändå rätt begränsade här i Halsbäck. På vårt och några andras hus har en del plåtar från vindskivorna lossnat, en del takpannor likaså. Grenar från träden flög omkring, men inga större träd verkar ha blåst omkull här, värre är det på andra delar av Tjörn.

En del båttäckningar har rämnat och några båthus har knäckts, men de flesta verkar ha klarat sig bra, men båtägare bör nog se över sina presenningar innan fler stormar fortsätter vad denna stormen började.

Nere vid hamnen var vattnet extremt högt, till och med över båtbryggan när det var som värst. Den bryggan verkar dock ha klarat sig hyfsat, bara en del av “dansbanan” har särat på sig, men det är nog lätt fixat. Badbryggan ligger kvar, men har blivit lite svajig, vi får nog se över den ordentligt innan nästa års badsäsong. Värre gick för Jonnys och Olofs sjöbodar, bryggdäcken på deras utsida har delvis kollapsat.

Foto: Peter Lundvall