Lördagen 23 oktober 2010 var blöt , blåsig och kall. Ändå mötte en liten men effektiv och tapper skara upp nere vid hamnen för årets höströjning och för att ta upp badstegarna. Även om några “vinter”-badare kanske beklagar att det nu blir svårare att ta sig ett dopp, eller för  att kunna ta sig upp fort nog, så måste vi ha stegarna på land. Dom skulle annars snart gå sönder i isen. Och vem vet – kanske denna vinter blir lik den senaste. Det blöta vädret hade i alla fall det goda med sig att vi nu utan risk för spridning till skogsbrand, kunde elda upp en av de högar med ris som i två år legat kvar på ängen ovanför Aleviga.

Senare på kvällen, precis som vanligt: SVARTA KATTEN!

Och precis som vanligt: trångt och gemytligt i Olofs Sköbu. Drygt ett 40-tal hade trotsat kvällens busväder och tagit sig hit för att umgås i trevliga former med vinden vinande runt knutarna och regnet smattrande på taket. Tillsammans hjälptes vi åt att hålla kylan stången.

foton: Mattias Sidén och Peter Lundvall