“Kabelviken” på väg bort mot Björshuvudet i mars 2008. Mängder av skräp som drivit iland efter stormarna i vinter. Allsköns bråte: skor, vrakrester, plast i alla former, snusdosor, flaskor , trasiga fiskeredskap och mycket mera. Trist syn och allt riskerade att bli liggande.

Men i morgondimmorna den 7 maj 2008 kunde man ana liv och rörelse på stranden.

Skolornas besparingar hotade årets strandstädning. Långekärrs skola har i många år vårstädat stränderna inemot Stigfjorden, men i år räckte inte kommunens anslag till. Halsbäcks Intresseförening gick då in med  pengar för att betala för skolbussen som körde de mindre eleverna till Halsbäck, så att det även detta år blev röjt på stränderna. Nu var det dessutom extra mycket skräp efter alla stormarna, så insatsen är extra viktig. Eleverna fick en härlig dag i naturen, vädret det allra bästa och Långekärrs Skola har nu en grundplåt för kommande skolresa.

En strålande insats av Lånkekärrs Skola!

Foto: Peter Lundvall