En underbart solig februaridag, faktiskt! Borta vid Aleviken hittade Karla och jag årets första blåsippa, om än inte riktigt utslagen ännu. Mängden nya blåsippeblad tyder på att kommer att bli rikligt i år. I gräsmattan hos Barbro och Bill finns sedan en tid både vintergäck och snödroppar. Och nere hos Zetterberg frodas sedan länge förgätmigej. Jan-Åke från Önnered har fortsatt röjningen borta vid Ule Plats. Nu framträder den gamla fina stengärdsgården tydligt. Man kan undra hur gammal den är. Jan-Åke har gjort ett fantastiskt arbete här borta.  Vattnet porlar i alla vattendrag och markerna är leriga. Ingen tjäle och man kan väl befara att alla mördarsniglarna har dessvärre övervintrat utan problem. Från “Kabelviken” har man en fin utsikt västerut, och från berget vanför ser man Björshuvudet tydligt i öster. Visst liknar det ett björnhuvud med nosen snett upp till höger. Ljuset idag var som på en sommardag och man kan undra varför båten inte är i sjön. Idun från Björholmen fiskar inne i Stigfjorden, förmodligen efter skarpsill. I en av vrakvikarna ser man tydligt hur ovanligt högt vattnet steg under stormarna i januari. Vid Snäckskalsviken ser vattnet och stranden riktigt inbjudande ut, men vattnet är bara några plusgrader. Badandet får vänta. Klart vatten och ännu inga maneter, men stormarna har fört med sig en massa skräp och vrakgods. Förhoppningsvis kommer skolan i Långekärr även i år att göra sin utmärkta och uppskattade strandstädning här längs Stigfjorden. Åter i Halsbäck blir det lite “prating” med Sally, Håkan, Börje och Göran. Trafiken är gles och vi kan stå ett bra tag innan vi måste vidare.

Foto: Peter Lundvall