Per tog i ordentligt

Halsbäck drabbades återigen av en kraftig storm med orkanbyar. Denna fick av outgrundlig anledning namnet PER av den Norska vädertjänsten. Efter en blåsig natt och tidig morgon så ökade den vid 9-tiden till full storm med orkanbyar. Ute vid Måseskär uppmättes 39 m/s och min vindmätare på taket toppade med 31 m/s. SMHI sade först att vinden skulle avta redan till middagstid, men det dröjde ända fram in emot kvällen innan den avtog till en lite mer hanterbar normal kuling. Skadorna i och runt Halsbäck var ändå ganska begränsade. En del tagelpannor har flyttas runt, några vindskivor har försvunnit. Johans balkongräcke hamnade på vägen, och mitt båthus kollapsade, liksom staketen nere hos Pelle och Eva, Vincent och Ingrid samt hos Zetterbergs. Bryggorna har varit illa ute. Hur  båtbryggan har klarat sig får väl undersökas lite närmare. Det inre bryggdäcket for upp och ner i vågorna och har säkert skadats en del. Det bör förankras bättre innan nästa storm. Johnnys bryggdäck tappade en del plank, men badbryggan verkar ha klarat sig helt bra liksom Olof sjöbod. En del träd och många grenar har fått ge upp och några TV-antenner har vridits bort ifrån sändarna. Denna gång slapp vi i alla fall några längre strömavbrott och telefonerna har fungerat för de flesta.

Foto: Peter Lundvall