Försommar

Den ovanligt kalla försommaren har en god sak med sig: blomningen i naturen har bromsats upp. Under de varma veckorna i början av maj höll allt på att komma på en gång, men nu har det till och med blivit ett anständigt avstånd mellan häggens och syrenens blomning så att skomakaren faktiskt kan få sin semester, om än lite kall.

Triften blommar för fullt nere vid Vilhelms Sjöbod.

Håkan och Kalle har fått en del bra fångst. Härom dagen hela 42 st slätvarar, och idag, 31 maj, en försvarlig mängd väl intrasslade krabbor.

Skogsviolen blommar starkt, och även styvmorsviolen har börjat på en del ställen

Äpplen och päron kommer nog att ge frukt, men körsbären blommade när det var för kallt, och inga bin ville komma fram.

Här nere sitter Johans katt Hokus, mitt ute i den härligt maskrosgula åkern och hoppas lite lagom på att en sork skall passera. Fast det är inte nödvändigt tror jag, hon verkar trivas lika bra utan kamputmaningar, ungefär som tjuren Ferdinand under sin korkek.

Foto Peter Lundvall