Årets första fångst!

Tisdagen den 28 september kl 15.50. Johan och Mårten med den först uppdragna hummern. Fångsten kanske inte blev så många humrar, men beroende på omständigheterna trots allt godkänd. Hela hummerfisket blev ju försenat detta år på grund av hård kuling med vindbyar på 20 m/s under måndagen. Idag kunde dock de flesta gå ut och sätta kuporna, både här inne i fjorden och på utsidan vid Mollön och på alla de andra platserna.

Vädret blir bättre och vinden avtar, mot slutet av veckan kommer det att bli fint med svaga ostliga vindar. Välena ligger tätt ute vid Kråkholmen.

Första kupan dras, spännande, men svårt att se om där är något.
Men ändå! Årets första, en lagom hona på ca ett halvt kilo. Ingen rom! Men en hummer redan i första kupan brukar vara illavarslande säger Olof.

Tredje kupan verkar lovande i alla fall! En riktig bamsing på en bra bit över kilot.

Sedan blev det inte så mycket mer, men idag med ett lugnare hav kunde kuporna sättas med lite bättre precision. Vi får väl hoppas att det inte är en hummer i första kupan i morgon, men desto fler i resten.

Roger, Göran och Janne sätter sina första kupor inne vid sälskären.

Olof har fått satt sina inne i fjorden och förbereder några som skall ut på utsidan i morgon. Bertil med sin besättning har äntligen fått satt sina där ute, trots rejäl sjögång.

Foto Peter Lundvall