Årsmöte och sommarfest 2018

Förhoppningsvis var det inte slutet på sommaren, utan bara slutet på verksamhetsåret för Halsbäcks Intresseförening med sedvanligt årsmöte.

Ett välbesökt möte i Arnes båttält, där årets diskussionsfrågor blev trafiken på Halsbäcksvägen och parkeringssituationen vid Strâna. Men inga riktiga svar på hur hastigheten skall kunna begränsas eller hur vi skall kunna härbärgera alla bilar som vill parkera för bad.

Men frågan är väckt.

Liksom frågan om alla träd som växer oss över huvudet, och hur man kan få till stånd lite mer gallring. Även det en fråga som behöver utredas i samverkan med alla markägare.

Visserligen har ju sommaren varit ovanligt varm, och lockat många fler ner till vår trevliga badplats. Det har också märkts i föreningskassan, som har fått in ganska många badbidrag!

Så inte bara negativt med det stora intresset.

Det nya på årsmötet, var egentligen mycket sorgligt, och något ingen velat skulle bli tradition: utdelningen av minnesstipendiet för Mattias Sidén.

Mattias som så oväntat gick bort i våras. Till synes frisk och pigg, och en motor för sammanhållningen i Halsbäck. En mycket saknad vän och kamrat, som alltid har funnits där vid röjningar, fester och vardagsliv. Alltid hjälpsam, alltid inkännande och alltid närvarande.

Ett stort tomrum för oss alla.

Men Mattias kommer att bli ihågkommen genom en donation av Kaj Thorén, som tillsammans med Peter Lundvall och Guje Göland, varje år kommer att utse en stipendiat, som i Mattias anda befrämjar Halsbäck och verkar i det goda sinne Mattias visade.

En mycket rörd Peter Lundvall läste upp stipendiekommitténs motivering, till att just Göran Forsberg utsågs till den förste att mottaga Mattias-priset.

Göran, fick också kämpa med tårarna, när han återigen påmindes om sin gode vän Mattias, som också älskade havet, fiske och goda samtal på brygga och båt. Som gärna hade en hjälpsam hand vid båtiläggningar och ett gott skratt över en rökt makrill, och lycka över alla kräftor och humrar de drog upp tillsammans.

Göran var rätt val, och ett val som mottogs med samfällda applåder.

Mattias anda lever vidare.

Och Mattias hade inte velat missa den efterföljande festen, som inleddes ett par timmar efter årsmötet.

Eftersom vi år missade sommarfesten, så blev det en lite ovanlig Svarta Katten vid Rogers sjöbod, där förutom vin och öl, också serverades kokt korv (grillförbudet!).

Många, många från alla generationer i Halsbäck mötte upp, trots att vinden tilltog, och kanske en och annan tröja åkte på för första gången den här sommaren.

Många goda samtal medlemmar emellan, medan ungdomarna for fram över klipporna och svalkade sig med Festis och glassar.

Det verkade vara en efterlängtad Svarta Katten, där många relativt nyinflyttade och nya generationer kunde lära känna varandra och ”di gamle”. Mera sånt!

Det revolutionerande på styrelsemötet före årsmötet, var att vi beslutade att Svarta Katten numera skall börja kl 18.00, så att fler unga kan vara med. En kompromiss mellan mattider och läggtider.

Och; nästa år skall det minsann ordnas en sommarfest! Med lekar, fiskdamm, korvar, tävlingar och lotterier! Och självklart ett strålande väder där vi kan njuta av våra picknick-korgar!

Väl mött då, om inte förr!

Text-Vincent Dahlbäck

Bilder-Peter Lundvall